martes, 7 de diciembre de 2010

MIEMBRO JURADO FOTOCONCURS CARNET JOVE (2008-2010)


Por tercera vez el pasado mes de octubre 2010 me propusieron ser miembro del Jurado en el Fotoconcurs del Carnet Jove. Por tercera vez volvimos a vivir todos los miembros del Jurado la dificultad y responsabilidad que implica el proceso cíclico de "seleccionar y descartar", primero individualmente revisando las miles de fotos digitales presentadas, posteriormente en grupo de forma presencial, con una selección final hecha por los miembros del Jurado de una 300 imágenes impresas en papel, para poder revisarlas y agruparlas más comodamente. La deliberación cada año dura horas y resulta sorprendente la diferencia de gustos, opiniones y criterios que podemos llegar a tener para valorar las mismas imágenes, sin embargo exponiendo nuestros diferentes puntos de vista y sobre todo con el proceso de "minivotaciones parciales" conseguimos ir avanzando. El momento más complicado siempre es el de decidir que imágenes finales son las ganadoras en cada apartado.

Participar como Jurado en este concurso ha sido para mi una experiencia muy gratificante y enriquecedora tanto personal como profesionalmente. 


Una selección de 365 imágenes presentadas en el concurso (donde se incluyen evidentemente las imágenes ganadoras) se muestran diariamente en el portal JOVE.CAT, cada día una foto diferente es la protagonista del portal, posteriormente se pueden  ver en el apartado LA FOTO DEL DIA. 

Per al llibre del Programa Connecta’t 2010 em van demanar un petit escrit donant el meu punt de vista sobre el concurs i les fotografies guanyadores. Vaig escriure el següent:

El Fotoconcurs del Carnet Jove dona l'oportunitat cada any de fer un gran viatge, i no em refereixo al fet de fer fotos de països llunyans, ni a alguns dels premis que inclouen estades a diversos indrets. El viatge es mes aviat interior i personal i ha estat viscut per tots els concursants amb la seva acció de mirar el seu voltant, cadascú amb la seva mirada, amb la seva sensibilitat, amb la seva imaginació i captar amb la càmera instants, fets, somriures, paisatges, llums, emocions, situacions i creacions diverses. Aquest any ha estat record de participació amb 8.067 imatges presentades amb un nivell de qualitat molt elevat i he de dir, perquè ho he viscut en primera persona, que la tasca de valoració i selecció per part dels membres del Jurat ha estat molt i molt difícil.

I volía també afegir pero ja no tenia espai en el escrit:
Penso sincerament, que mes enllà de guanyar cap premi es important com experiència poder participar en el concurs, ser exigent amb un mateix al fer les fotos, al escollir-les, al presentar-les, les opcions per guanyar son sempre molt petites, però el mes important ( per mi ho era quan em presentava a concursos )  es creure en la foto que has presentat, sapiguer que es prou bona, que esta ben feta, que s’ha treballat. El premi per un mateix es el aprenentatge que s’obté al llarg de tot aquest procés, si a mes hi ha sort i l'imatge es premiada doncs molt millor.

Els premiats en el fotoconcurs del 2010 han estat els següents:
Secció Oficial:
1 er Premi:Títol: La recerca de l'interior /Autora: Estefanía Berga García
2 on Premi: Títol: Monjo budista en Sri Lanka / Autora: Patrice Barnabe
3 er Premi:Títol: Del blau al verd / Autor: Oriol Massana Valeriano
4 rt Premi:Títol: Temps de surf / Autor: Diego Guxens y Rey
5 è Premio: Títol: Sargantanes de Formentera / Autora: Laura Rodríguez Inicio
5  Accésits Secció Oficial:
Títol: Dutxa a l'Adriàtic / Autor: Aitor Pérez Barrera
Títol: Vermell, Vermell Paraigua / Autor: Francisco Gonçalves
Títol: Biohelicòpter / Autor: Umbriel Giménez García
Títol: Tàmesis / Autora: Laia Solanellas Serrano
Títol: Sorley / Autor: Jordi Vivaldi Piera

Premis Especials:
Premi Especial Viatges: Títol: Males puces / Autor: Roger Miró Garcia
Premi Especial Foto Instantànea:Títol: Cavall Menorquí / Autora: Lidia Arruego Cabezas
Premi Especial Retrat:  Títol: Tristor / Autora: M ª Victoria Noguero Planas
Premi Especial Natura / Títol: Els colors del Montseny Autor: David Marfil Raurell

Mes informació resultats XII Fotoconcurs Carnet Jove

No hay comentarios:

Publicar un comentario